Nieuws

Wilt u meer weten over de vrijmetselarij en loge ‘Het Schietlood’ in het bijzonder? Dan bent u van harte welkom op de avond voor belangstellenden welke de Loge een maal per jaar houdt in het loge-gebouw in de 2e Sweelinckstraat 131 te Den Haag. Ook dames zijn welkom!

Avond voor belangstellenden

12 april 2022

Aanvang 20.00 uur

(inloop vanaf 19.15 uur)

2e Sweelinckstraat 131, 2517 GW Den Haag

Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de vrijmetselarij. Er worden een paar presentaties (zogenaamde 'bouwstukken') gegeven en er is een korte maar "stijlvolle" uitleg in de werkplaats. U kunt met leden in contact komen en zo meer te weten komen over hun persoonlijke motivatie om toe te treden. De avond wordt afgesloten met een gezellige en informele borrel.

Het is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend dat mensen met respect met elkaar omgaan. De maatschappij verhardt in rap tempo en het gaat er vooral om wat je bent en niet wie je bent als mens. De vrijmetselarij biedt een vertrouwde omgeving waar mensen elkaar in hun waarde laten en meer gericht zijn op de overeenkomsten tussen mensen dan de verschillen.

Dit geheel vormt de basis voor een vereniging van mannen die zichzelf willen ontdekken of op zoek zijn naar verdieping en zingeving. Daarnaast biedt de Loge gezelligheid en ontspanning. Verder is vertrouwelijkheid binnen de Loge vanzelfsprekend. De maçonnieke werkwijze komt voort uit een eeuwenoude traditie, stammend uit de tijd van de Verlichting. Een periode waarin de basis van verdraagzaamheid en democratie in onze westerse cultuur werd gelegd. Op de voorlichtingsavond zullen enkele leden in het kort vertellen waarom zij vrijmetselaar zijn geworden en nog steeds zijn of een onderwerp behandelen over de vrijmetselarij.

Vanzelfsprekend zal er ruimschoots gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Aanmelden is niet verplicht, maar stellen wij wel op prijs.

We hopen u allen te mogen begroeten.